Ga naar hoofdinhoud

Mijn naam is Willemijn de Haan, ik ben geboren in 1965 en woon in het landelijke buitengebied van Zevenhoven. In 1990 studeerde ik af als voedingsmiddelentechnoloog en ik werk al heel lang met biologische voeding. Ik heb een bijzondere band met dieren en prijs me gelukkig met een grote huisdierenfamilie. Natuurlijk mankeert er regelmatig eentje wat. Daarom kreeg ik behoefte aan meer kennis.

Natuurgeneeskunde heb ik van huis uit meegekregen. Zo gebruikte mijn moeder de propolis van onze eigen bijen voor allerlei kwalen. Daarom lag voor mij natuurgeneeskunde voor mijn dieren voor de hand. Van 2010 tot 2013 deed ik mijn opleiding voor Toegepaste Natuurgeneeskunde voor Hond en Paard bij Instituut Silverlinde in Breda.

Tijdens de opleiding deed ik een belangrijke ervaring op met mijn hond Bo. Zij leed aan de immuunziekte dermatomyositis en had voortdurend slecht genezende wonden aan haar oren en staart. Met de kennis die ik opdeed tijdens de opleiding heb ik haar voeding aangepast. De klachten die Bo al 8 jaar had verdwenen, en zelfs de kale plekken op haar oren kregen weer haar! Het was bijzonder om te zien dat zo veel zelfgenezing mogelijk was.

Natuurgeneeskunde bij dieren gaat uit van de eigen geneeskracht, in samenhang met de totale gesteldheid van het dier. Het gaat erom de werkelijke oorzaak van de klacht te achterhalen en niet alleen de symptomen te behandelen. Het zelfgenezend vermogen van het dier wordt gestimuleerd: Kracht in Dier!

Het is mijn passie om met de informatie die ik heb over het dier het puzzeltje op te lossen: wat is de oorzaak van de klacht en wat kunnen we eraan doen?

over willemijn
Back To Top