Ga naar hoofdinhoud

Een eerste consult duurt 1 tot 1,5 uur. Ik stel u vragen over de geschiedenis van uw hond, de huidige leefomstandigheden, de voeding, de medische geschiedenis, het gedrag in verschillende situaties en uiteraard over de klacht. Er vindt een kort fysiek onderzoek plaats en tijdens het hele consult observeer ik uw hond goed. Zo ontstaat er een goed totaalbeeld, waarop ik mijn conclusie en advies baseer.

Ik geef u tips voor aanpassingen op het gebied van de voeding, de huisvesting, de leefomgeving en de beweging van uw hond. Verder werk ik met verschillende natuurlijke middelen om te reinigen, te herstellen, te ondersteunen en te stimuleren.

Deze middelen zijn onder andere essentiële oliën (aromatherapie), Bachbloesems, celzouten en kruiden.

kid consult

Aromatherapie is een eeuwenoude therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van essentiële oliën. Huidig medisch onderzoek blijft het nut van deze traditionele wetenschap bevestigen. Essentiële oliën bevatten extracten van kruiden, bloemen, zaden, hout, hars en/of wortels. Ze hebben een positief effect op verschillende elementen van lichaam en geest.

Bachbloesemtherapie is een geneeswijze die zich richt op het geheel van het dier. Bachbloesems richten zich op harmonie van het bewustzijn; een gezonde geest geeft een gezond lichaam.

De celzouttherapie van dr. Schlüssler gaat ervan uit dat veel kwalen ontstaan door een tekort van celzouten in het lichaam. De aanwezigheid van minerale zouten (=celzouten) in lichaamscellen en weefsels zijn essentieel voor het goed functioneren van die cellen en weefsels. Ontbreken ze, dan wordt de celstofwisseling verstoord en ontstaan ziekten en gezondheidsklachten. Door deze celzouten aan te vullen komt de celstofwisseling weer op gang.

Fytotherapie (kruidengeneeskunde) is één van de oudste geneeswijzen die we kennen. In nagenoeg alle voorkomende medische systemen is het gebruik van (medicinale) kruiden verweven.

Back To Top